Siirry sisältöön
Opiskelijat opiskelevat tietokoneillä rennossa meiningissä

Sähköinen opintotoimisto

Vältä jonoa, asioi sähköisesti!


Jedun sähköinen opintotoimisto ottaa palvelupyyntösi vastaan sähköisesti 365/24/7 ja toimittaa tilauksesi mukaiset asiakirjat pääsääntöisesti koulun sähköpostiosoitteeseen tai muulla sovittavalla tavalla.

Koulumatkatuki on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, joiden yhdensuuntainen koulumatka on pitkä. Koulumatkatuki korvaa koulumatkojen kustannuksia. Koulumatkatuen saamisen edellytyksenä on, että yhdensuuntaisen koulumatkan pituus maksuttomaan koulutukseen oikeutetuilla on vähintään 7 km ja muilla vähintään 10 km.

Koulumatkatukea haetaan verkkohakemuksella OmaKelasta (www.kela.fi/omakela). Kirjautuaksesi OmaKelaan, tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnukset hankitaan omasta pankista ja varmenne oman operaattorin kautta. Tuen hakeminen OmaKelassa nopeuttaa sen saamista.

Voit hakea koulumatkatukea heti, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan. Jos kuljet koulumatkat linja-autolla, saat matkalipun useimmista matkalippuja myyvistä verkkokaupoista heti, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Lisätietoja koulumatkatuesta on osoitteessa

Oletko kadottanut todistuksesi? Ei hätää – me autamme.

Aiemmin meiltä valmistuneiden ja eronneiden opiskelijoiden on mahdollista saada jäljennös todistuskopiosta ja siihen liittyvästä opintosuoritusotteesta arkistokappaleesta oikeaksi todistettuna. Arkistopyyntö tehdään erillisellä lomakkeella. Lomake vaatii vahvan tunnistautumisen, johon riittää esim. pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Oikeaksi todistetusta tutkintotodistuksen tai muun arkistoidun todistuksen jäljennöksestä peritään 24,80€ (sis. alv 24%) Sähköisen opintotoimiston kautta tilattujen todistusten tavoitteellinen toimitusaika, muuna kuin 1.6.-31.7. välisenä aikana on 2 viikkoa. Kesä- ja heinäkuussa kannattaa varautua mahdollisesti pitempään toimitusaikaan.

Toisen asteen opintoihin on mahdollista saada opintotukea, jonka myöntää Kela.

Opintotukea haetaan suoraan Kelasta.

Opintopolun Koski kerää yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuihin tutkintoihin asti. Palvelu sisältää myös tiedot opinto-oikeuksista sekä suoritettujen tutkintojen keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista. Tiedot ovat Koski-palvelussa turvallisesti tallessa ja kansalaiset voivat selata omia tietojaan.

Lisäksi tietoja voidaan jakaa niitä toiminnassaan tarvitseville viranomaisille, kuten esimerkiksi koulutuksen järjestäjille, kunnille, Kelalle ja TE-palveluille tai työpaikkaa hakiessasi työnantajalle.

Oma Opintopolku-palvelussa pystytään näyttämään seuraavat tiedot: vuoden 2018 tammikuun jälkeen kirjatut 

  • peruskoulun, lukion ja ammattikoulun suoritukset ja opiskeluoikeudet
  • vuoden 1990 jälkeen suoritetut ylioppilastutkinnot
  • korkeakoulusuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat näkyvissä pääsääntöisesti vuodesta 1995 eteenpäin (mutta tässä voi olla korkeakoulukohtaisia poikkeuksia).

Oma Opintopolku-palveluun pääset kirjautumaan pankkitunnuksillasi.

Mikäli tarvitset neuvontaa, voit olla yhteydessä meihin. Autamme mielellämme tai tarvittaessa ohjaamme teidän asiantuntijan luo.

Sähköposti: opintotoimisto@jedu.fi