Siirry sisältöön

Asuminen

Koulutuskeskus JEDUlla on asuntoloita Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa ja Piippolassa.  Oulaisissa ja Ylivieskassa asumisratkaisuissa auttavat kaupunkien vuokra-asuntoja välittävät yhtiöt.

Asuminen opiskelupaikkakunnalla

Liiketalousosastolla Kirkkokadulla opiskeleville (liiketoiminta ja tieto- ja viestintätekniikka) vuokra-asuntoja tarjoaa Haapajärven vuokratalot: https://haapajarvenvuokratalot.fi/(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Maa- ja metsätalousosastolla opiskelevilla on mahdollisuus asua maksuttomassa asuntolassa toimipisteen yhteydessä Erkkiläntiellä. 

Esittely 

Asuntolassa on neljä huoneistoa, joissa jokaisessa on kuusi yhden hengen huonetta, kaksi wc-tilaa, kaksi suihkutilaa sekä yhteinen keittiö-oleskelutila. Varusteena huoneissa on sänky, patja, petauspatja, tyyny, peitto sekä kirjoituspöytä ja yksi tuoli. Asukas tuo omat liinavaatteet. 

Asumiskäytänteet 

Asukas huolehtii oman huoneen siisteydestä ja järjestyksestä. Asukas huolehtii, että huoneiden ovet ovat jatkuvasti lukittuina. 

Vapaa- ajan toiminta 

Asuntolassa asuva voi käydä kaupungin uimahallissa ja keilahallissa ilmaiseksi uimassa kerran viikossa. Asukas saa ohjausta ja tukea vapaa-ajan toimintoihin. 

Turvallisuus 

Asuntola kuuluu vartiointiliikkeen valvontaan. Asukas voi ilmoittaa ongelmista suoraan vartijalle. Asuntolaan on laadittu järjestyssäännöt sekä turvallisuus- ja pelastusohjeet, joita asukkaiden tulee noudattaa. 

Muita tietoja 

Asuntolan yleisiä tiloja siivoaa kuntayhtymän siistijä viikottain. Asuntolassa on palovaroitusjärjestelmä.  

Lisätietoja asuntolasta antaa koulutusjohtaja. 

 HAE ASUNTOLAAN ASUMAAN(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Haapaveden asuntoloissa huoneet ovat 1-2 hengen huoneita. Opiskelija-asuntolassa asuminen on maksutonta. Asukas tuo mukanaan henkilökohtaiset sijauspatjan, peiton, tyynyn ja liinavaatteet ja huolehtii niiden puhtaudesta, peseytymisvälineet ja astiat. 

Teollisuustien asuntolan huoneissa on sänky, kirjoituspöytä, tuoli ja jääkaappi. Kaappitilaa löytyy myös omille vaatteille. Yhteisistä tiloista löytyy keittokomero ja oleskelutila, siivouskaappi, WC:t ja suihkut. Oleskelutilasta löytyy mm. televisio ja ruokailuryhmä. 

Kytökyläntiellä Sopulassa yhdestä solusta löytyy 4 huonetta. Huoneessa on sänky, kirjoituspöytä ja tuoli. Yhteisistä tiloista löytyy keittokomero, oleskelutila, siivouskaappi, WC:t ja suihkut. Jääkaappi ja pakastin ovat yhteisiä. Oleskelutilasta löytyy myös mm. televisio ja ruokailuryhmä. 

Kytökyläntiellä sijaitsee myös Tupala, joka on asuntola vaativaa erityistä tukea tarvitseville, jossa asukas saa ohjausta ja tukea vapaa-ajan toimintoihin. Asuntolan huoneissa on sänky, kirjoituspöytä ja tuoli, sekä yhteinen WC kahden huoneen välillä. Yhteisistä tiloista löytyy keittiö ja oleskelutila, siivouskaappi ja yhteinen suihku. Oleskelutilasta löytyy mm. televisio, jolla voit pelata Wii -pelejä. 

Asuntolassa asuva voi esimerkiksi käydä Haapaveden uimahallissa ilmaiseksi kaksi kertaa viikossa. Oppilaitoksen liikunta- ja kuntosali ovat käytettävissä kaksi kertaa viikossa. Teollisuustien asuntolan yhteydessä on seurustelutila, eli ”seukki.” Seukissa voit katsoa televisiota, pelata biljardia, pingistä, lautapelejä tai PlayStation 4:lla. 

Asuntolassa asuvien on noudatettava asuntolan järjestyssääntöjä. Asuminen opiskelija-asuntolassa on maksutonta, opiskelijat tuovat mukanaan tyynyn, peiton ja päiväpeiton. Lisäksi jokainen tuo itse liinavaatteet (lakanat, tyynyliina ja pyyhkeet) ja huolehtii myös niiden säännöllisestä vaihtamisesta.  
 
Opiskelijoille on tarjolla tuettua asumista. 

Asumisoikeus myönnetään hakemuksesta. 

HAE ASUNTOLAAN ASUMAAN(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Asuntolassa asuminen edellyttää opinnoissa edistymistä.  

Asuntolapaikka myönnetään koulutuskokeilun ja haastattelun kautta. 

Esittely 

Kalajoen toimipisteessä on kaksi opiskelija-asuntolaa ja asuntolapaikkoja noin 60. Lankilantien asuntola sijaitsee 1,5 kilometrin etäisyydellä ja Opintien asuntola koulun välittömässä läheisyydessä. Huoneet ovat kahden hengen huoneita, mutta mahdollisuuksien mukaan pyritään järjestämään opiskelijalle oma huone.  

Vapaa-ajan toiminta 

Kuntosali ja liikuntasali ovat asukkaiden käytössä iltaisin. Lisäksi järjestetään ohjattua vapaa-ajantoimintaa asukkaiden toiveiden mukaan. Kalajoen matkailukeskuksen monipuoliset liikunta- ym. palvelut ovat muutaman kilometrin päässä koululta. 

Turvallisuus 

Asuntolaan on laadittu järjestyssäännöt sekä turvallisuusohjeet, joita asukkaiden tulee noudattaa. 

HAE ASUNTOLAAN ASUMAAN(siirryt toiseen palveluun)

 Esittely 

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua maksuttomassa asuntolassa toimipisteen välittömässä läheisyydessä olevassa opiskelija-asuntolassa. Asuntolassa on kolmessa rivitalossa yhteensä 70 asuntolapaikkaa. Rakennukset jakautuvat soluasuntoihin, joissa asuu 3-7 opiskelijaa 1-2 hengen huoneissa.  

Asumiskäytänteet 

Asukas huolehtii oman huoneen sekä solun yhteisten tilojen siisteydestä ja järjestyksestä. Asuntolan vaatehuoltotiloissa on ilmainen pyykinpesumahdollisuus.  

Vapaa-ajan toiminta 

Asuntolassa asuva voi käydä kerran viikossa iltaisin Nivalan kaupungin Uikko-uimahallissa ilmaiseksi uimassa tai kuntosalilla asuntolaohjaajilta saatavilla lipuilla.  

Iltaisin oppilaitoksen liikuntasalille on varattu asuntola-asukkaille omat salivuorot. Lisäksi liikuntahallin kuntosali on asukkaiden käytettävissä arki-iltaisin.  

Asukas saa asuntolaohjaajilta ohjausta ja tukea vapaa-ajan toimintoihin. 

Turvallisuus 

Asuntolan ohjaaja on paikalla aamuisin ma-to klo 7.30-14.00 ja pe klo 7.30-11.00 sekä iltaisin su klo 18.00-24.00 ja ma-to klo 15.30-24.00.   

Asuntolaan on laadittu järjestyssäännöt sekä turvallisuus- ja pelastusohjeet, joita asukkaiden tulee noudattaa. Asuntola kuuluu yöaikana vartiointiliikkeen valvontaan ja lisäksi alueella on tallentava kameravalvonta.  

HAE ASUNTOLAAN ASUMAAN(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Asuminen 

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua opintojensa aikana maksuttomassa soluasunnossa. Asunnot sijaitsevat Piippolan keskustan läheisyydessä, lähellä toimipistettä ja palveluja. Tavoitteenamme on tarjota opiskelijalle mahdollisuus viihtyisään ja turvalliseen asumiseen.  

Maksuton soluasuminen tarkoittaa rivitalossa olevaa asumissolua, jossa asuu 1-2 opiskelijaa samassa huoneessa useamman huoneen asunnossa. Huoneet ovat peruskalustettuja: sänky, patja, kirjoituspöytä ja tuoli. Asukas tuo mukanaan omat liinavaatteet, sijauspatjan, peiton, tyynyn, peseytymisvälineet ja astiat. Asuntolan varustukseen kuuluu wc-paperi sekä siivousvälineet ja -aineet. 

Yhteisissä tiloissa on käytettävissä kylpyhuone, keittiö ja ns. oleskelutila/nurkkaus. Keittiössä varusteluun kuuluvat opiston puolesta jääkaappi, mikroaaltouuni ja kahvinkeitin. Asuntoloiden yhteydessä on pyykki-tupia, joissa voi maksutta pestä pyykkiä itse varatulla pyykkivuorolla.  

Vartiointiliike kiertää öisin, eli koulun alue on vartioitu. Asuntola-alueella on myös tallentava kameravalvonta. 

Vuokra-asuntoja voi kysyä esim. KHMK kiinteistöt tai Piippolan Iltavirkku. 

Vapaa-aika 

Toimipisteen liikuntatiloissa on opiskelijoille omatoimisia vuoroja. Liikuntatiloissa ovat käytössä kuntosali ja liikuntasali. Lisäksi on mahdollista harrastaa omatoimisesti mm. ratsastusta, lumikenkäilyä ja retkeilyä. 

Siikalatvan kunta, järjestöt ja kansalaisopisto järjestävät myös monenlaista vapaa-ajantoimintaa. 

 HAE ASUNTOLAAN ASUMAAN(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

 Asuntolaa koskevat tiedustelut niina.leiviska@jedu.fi(avautuu uuteen ikkunaan) 

Koulutuskeskus JEDUn opiskelija-asuntolan järjestyssäännöt koskevat asuntolassa asuvia henkilöitä ja heidän vieraitaan.