Siirry sisältöön

Kansainvälinen toiminta

JEDU tarjoaa opiskelijoilleen monia mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen toimintaan niin ulkomailla kuin kotimaassakin.

Kotikansainvälisyys

Kotikansainvälisyys tarjoaa kansainvälisyystaitoja kaikille. Se voi olla esimerkiksi kansainvälisten tapahtumien järjestämistä ja ulkomaisten opiskelijoiden tutoreina toimimista, maahanmuuttajaopiskelijoihin tutustumista, kielten harrastamista ja vieraisiin kulttuureihin perehtymistä. JEDUssa vierailee vuosittain ulkomailta myös asiantuntijoita opettamassa ja ohjaamassa opiskelijoita. Ota yhteyttä toimipisteesi KV-yhdyshenkilöön, jos haluat osallistua vierailijoiden ohjelmiin ja kansainväliseen toimintaan.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen ulkomailla tai ryhmävaihto ulkomailla

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä ja muista kulttuureista?

Yleisin kansainvälisen toiminnan muoto on käytännön työtehtävien tekeminen ja oppiminen työpaikalla ulkomailla. Kansainvälinen työpaikalla tapahtuva oppiminen on osa opintojasi, se sisällytetään sellaisenaan tutkintoosi oman henkilökohtaisen opinto-/opiskelusuunnitelmasi mukaan. KV-jaksolle asetetaan osaamistavoitteet kuten kotimaankin jaksolle ja laaditaan koulutussopimukset sekä muut tarvittavat asiakirjat. Kansainvälinen työpaikalla tapahtuva oppiminen soveltuu parhaiten opintojen loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle, sillä silloin perusammattitaito on jo tarpeeksi vahva, jotta myös vieraassa kulttuurissa voi keskittyä paremmin uuden oppimiseen ja olemassa olevien taitojen kehittämiseen.

Ryhmävaihto tarkoittaa ryhmässä tehtävää kahden viikon mittaista tutustumista kohdemaan oppilaitokseen, työelämään ja kulttuuriin. Vaihdon aikana toteutetaan pienimuotoinen kehittämishanke yhteistyössä kohdemaan vastaanottavan oppilaitoksen opiskelijoiden kanssa. Ryhmän mukana matkustaa opettaja. Ryhmävaihto sopii hyvin myös alkuvaiheessa oleville opiskelijoille.

Kilpailutoiminta

Ammattitaitokilpailuissa on mahdollista edetä kansainvälisiin kilpailuihin asti, Euroopan mestaruuskisoihin tai jopa MM-kisoihin asti. Katso lisää kilpailutoiminnasta täältä! (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Haku kansainvälisyysjaksoille

Keskustele kiinnostuksesta kansainvälisyysjaksolle ensin vastuuopettajan kanssa. Ota sen jälkeen yhteyttä toimipisteesi KV-yhdyshenkilöön. Hakemus kansainvälisyysjaksolle löytyy Wilmasta.

Ulkomailla opiskelu piristää ja avartaa näkemyksiä sekä kohottaa itseluottamusta.

Lue lisää!

Kielten opiskelu

Kansainvälisyys YouTubessa

Opiskelijat somistavat näyteikkunaa.

Materiaalipankki

KV-opas