Siirry sisältöön

Kilpailutoiminta

Opiskelijoilla on mahdollisuus henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti osallistua, ammattitaitokilpailuihin (JEDUSkills ja Skills Finland ry:n Taitaja -kilpailut), kulttuurikilpailuihin (JEDUStars, SAKU ry:n SakuStars), urheilukilpailuihin (SAKU ry:n SakuGames).

Kilpailutoiminta toteutetaan lähtökohtaisesti opetuksena opiskelijan henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti.

Ammattitaitokilpailut

Ammattitaitokilpailuja ovat: Taitaja-, TaitajaPLUS-, WorldSkills-, EuroSkills-, Abilympics- ja JEDUSkills-kilpailut. Lisäksi muut ammattialakohtaiset kilpailut.

Erilaiset ammattitaitokilpailut, joissa toimitaan huippuosaamista vaativissa tehtävissä voivat sijoittua
huippuosaajana toimimisen tutkinnon osaan (15 osp), tai muuhun tutkinnon osaan, jonka osaamistavoitteita kilpailutoiminta vastaa. Tutkinnon osan osaaminen on mahdollista osoittaa kansallisissa tai kansainvälisissä kilpailutilanteissa.

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän, Koulutuskeskus JEDU järjestää vuosittain loka-marraskuussa alojen omat JEDUSkills ammattitaitokilpailut, joissa opiskelijat pääsevät kilpailemaan JEDUn mestaruuksista yli 20 kilpailulajissa.

Kilpailutoiminta sisältyy ammatilliseen opetukseen ja toimii esim. harjoituskilpailuna muihin ammattitaitokilpailuihin. Kilpailutoiminta mahdollistaa opiskelijalle, valmentajille ja järjestäjille osaamisen kehittämistä omalla ammattialalla.

Koulutuskeskus JEDU on Skills Finlandin huippuvalmennusyksikkö

Koulutuskeskus JEDU toimii Skills Finlandin huippuvalmennusyksikkönä kaudella 2021-2023. Kaksi Skills Finlandin lajipäällikköä tulee Koulutuskeskus JEDUsta, kun Mauri Liekola ja Kirsi Jämsä toimivat tehtävässä vuoden 2023 loppuun saakka. Metallialan lehtorina Kalajoella työskentelevä Liekola on lajipäällikkönä teräsrakennelajissa ja hiusalan lehtori Kirsi Jämsä on lajipäällikön tehtävissä hiusmuotoilulajissa. Skills-lajipäällikkö toimii lajinsa kansainvälisen kilpailutoiminnan koordinaattorina Suomessa. 

Taitajakisat

Skills Finland ry:n toiminnan näkyvin vuosittainen tapahtuma Suomessa on Taitaja, joka on maamme suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. 

Taitaja-tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta, TaitajaPLUS-kilpailuista ja oheisohjelmasta. 

JEDUSkills yhteyshenkilö

Ritva Joki-Kolehmainen

Koulutuspäällikkö

Oulainen

044 769 2401

Kulttuurikilpailut

Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kulttuurikilpailuihin opiskeluaikana henkilökohtaisen
opiskelusuunnitelman mukaisesti. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry
järjestää ammattiin opiskeleville opiskelijoille mm. valtakunnallisia kulttuurikilpailuja SakuStars yms.

Koulutuskeskus JEDU järjestää vuosittain JEDUStars -kulttuurikilpailut.

SAKUstarsin(siirryt toiseen palveluun) sivuilta löytyy paljon lisää tietoa tulevista kisoista!

Kulttuurikilpailujen yhteyshenkilö

Pertti Kuosmanen

Opinto-ohjaaja

Haapajärvi

040 555 5572

Urheilukilpailut

JEDUn opiskelijat voivat osallistua SAKU ry:n järjestämiin urheilukilpailuihin, JEDUn järjestämiin urheilukilpailuihin tai muihin urheilukilpailuihin.

Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin urheilukilpailuihin opiskeluaikana henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry järjestää ammattiin opiskeleville opiskelijoille mm. valtakunnallisia urheilukilpailuja. SAKU ry:n liikuntatoimintaan osallistumalla ja/tai järjestämällä toimintaa opiskelija voi suorittaa 1-9 osp yhteisten tutkinnon osien valinnaisia opintoja. Opiskelija osaa tällöin hyödyntää SAKU-liikuntatapahtumia osana opintojaan.

Tutustu SAKU-liikuntatoiminnan arviointikriteereihin.(siirryt toiseen palveluun)

Koulutuskeskus JEDUn yhteyshenkilönä opiskelijoiden ja henkilöstön liikunnan osalta toimii

Terhi Lehtola

Terhi Lehtola

Lehtori, liikunta

Haapavesi

044 769 2478

SAKU-toiminta Koulutuskeskus JEDUssa

SAKU ry on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto. Se tarjoaa opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia harrastaa ja kilpailla liikunnan ja kulttuurin parissa. SAKU tarjoaa sekä opiskelijaliikuntaa että henkilöstöliikuntaa. Opiskelijat voivat osallistua tapahtumiin joko harraste- tai kilpasarjaan sekä joukkue- että yksilölajeissa. Kulttuuriharrastajille SAKU järjestää vuosittain valtakunnalliset SAKUstars-kulttuurikilpailut. Koulutuskeskus JEDU:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus osallistua kaikkiin SAKU ry:n toimintoihin.

Opiskelija voi osallistua

Koulutuskeskus JEDU noudattaa toiminnassaan SAKU-etikettiä, joka tarkoittaa

SAKU on vakuuttanut kaikkien tapahtumiensa osallistujat sekä vapaaehtoiset toimitsijat tapaturmien varalta Pohjola-vakuutusyhtiössä.