Siirry sisältöön
Asiakaspalvelutilanne

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Sinulla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo ammatillisen perustutkinnon aikana. Suoritetut opinnot voidaan tunnustaa osaksi ammatillista tutkintoa ja lisäksi, ammattikorkeakoulusta riippuen, ne huomioidaan siirtyessäsi korkeakouluopintoihin.

Highway-opinnot OAMK:ssa

JEDU tarjoaa yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa Highway-opintoja tekniikan, informaatioteknologian ja maatalousalan opiskelijoille. Highway-opintojen laajuus on 15 opintopistettä ja ne hyväksytysti suorittaneelle opiskelijalle OAMK tarjoaa opiskelupaikan tietyistä koulutusohjelmista. Lisäksi opinnoista on mahdollista tunnustaa ammatilliseen perustutkintoon 15 osp ammatillisten tutkinnon osien valinnaisia sekä soveltuvin osin yhteisten tutkinnon osien valinnaisia. 

Tutustu tarkemmin, kuinka voit varmistaa opiskelupaikkasi Oulun ammattikorkeakoulussa jo ammatillisten opintojesi aikana: Oamk Highway 2. asteen opiskelijoille(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Verkko-opinnot Centria-ammattikorkeakoulussa

JEDUn opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa Centria-ammattikorkeakoulun verkkokursseja maksutta. Avoimet verkko-opinnot Averkossa lisäävät opintojesi joustavuutta, verkko-oppimisympäristö on käytettävissä ympäri vuorokauden ja verkko-opintojaksolle osallistuminen ei ole paikkaan sidottua.

Tutustu tarkemmin tarjolla oleviin verkkokursseihin ja niiden aloitusajankohtiin: Avoimet verkko-opinnot Centria-ammattikorkeakoulussa(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Väyläopintojen aloittaminen

Useat muutkin ammattikorkeakoulut tarjoavat kursseja toisen asteen opiskelijoille. Niistä löydät tarkempaa tietoa ammattikorkeakoulujen omilta sivuilta. Osa kursseista voi olla maksullisia.

Jos olet kiinnostunut ammattikorkeakoulujen väyläopinnoista, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi. Hän kertoo tarkemmin korkeakouluopintoihin hakeutumisesta, aikataulusta ja siitä, miten AMK-opinnot vaikuttavat ammattiopisto-opintoihisi ja jatko-opintomahdollisuuksiisi.  

palvelunumero Opinto-ohjaajat

08 882 1004

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa vai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakijan palvelut auttaa!