Siirry sisältöön

Ammattitutkinnot

Jos olet jo työelämässä, ammattitutkinto tarjoaa sinulle yhden tavan päivittää tai täydentää osaamistasi.

Tietoa ammattitutkinnoista

Ammattitutkinnot sisältävät työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Ammattitutkinto antaa valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn muuttuvissa toimintaympäristöissä.  Opiskelu voi olla joko päätoimista tai sivutoimista. Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin. 

Henkilö, jolla on jo riittävä ammattitaito, mutta tutkinto alalta puuttuu, voi opiskella koko tutkinnon tai sen osan näytöillä, osallistumatta koulutukseen. 

Hakijan kanssa tehdään aina henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opiskelua varten ja sitä päivitetään jatkuvasti opintojen edetessä. 

Ammattitutkinnon opiskelu on maksullista, poikkeuksena opiskelu oppisopimuksena tai työvoimakoulutuksena. 

Ammattitutkinnot

Humanistiset ja taidealat

Lisätietoa humanististen ja taidealojen ammattitutkinnoista sekä hakulinkit löydät koulutuskalenterista, koulutuskohtaisilta esittelysivuilta.

Kauppa ja hallinto

Lisätietoa kaupan ja hallinnon ammattitutkinnoista sekä hakulinkit löydät koulutuskalenterista, koulutuskohtaisilta esittelysivuilta.

Maa- ja metsätalousalat

Lisätietoa maa- ja metsätalousalojen ammattitutkinnoista sekä hakulinkit löydät koulutuskalenterista, koulutuskohtaisilta esittelysivuilta.

Palvelualat

Lisätietoa palvelualojen ammattitutkinnoista sekä hakulinkit löydät koulutuskalenterista, koulutuskohtaisilta esittelysivuilta.

Terveys- ja hyvinvointialat

Lisätietoa terveys- ja hyvinvointialojen ammattitutkinnoista sekä hakulinkit löydät koulutuskalenterista, koulutuskohtaisilta esittelysivuilta.

Tekniikan alat

Lisätietoa tekniikan alojen ammattitutkinnoista sekä hakulinkit löydät koulutuskalenterista, koulutuskohtaisilta esittelysivuilta.

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne ICT

Lisätietoa tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen ammattitutkinnoista sekä hakulinkit löydät koulutuskalenterista, koulutuskohtaisilta esittelysivuilta.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!