Siirry sisältöön

Automekaanikko

Ajoneuvoalan perustutkinto

Teknologian kehittyminen muuttaa autojen korjaustöiden luonnetta vauhdilla

Autojen sähköistyminen, akkutekniikka ja hybridit ovat tätä päivää ja vievät meitä kohti puhtaampaa teknologiaa, luonnon huomioimista sekä kestävää kehitystä. Ne kuitenkin tarkoittavat sitä, että vanhoilla opeilla ei autojen huoltamisessa ja korjaamisessa enää pärjää. On pysyttävä tiedon aallonharjalla ja kouluttautuminen on siinä avainroolissa.

Asiakkailla ei enää ole juurikaan mahdollisuutta tai edes oikeutta huoltaa autoaan muuten kuin lisäämällä tuulilasinpesunestettä ja menovettä, missä muodossa se sitten onkaan. Menopeli on tuotava huoltoon ja korjaukseen ammattiosaajille. Näitä osaajia tarvitaan siis entistä enemmän, kun liikenne sähköistyy niin yksityis- kuin ammattisektorilla. Oletko sinä yksi näistä tulevaisuuden osaajista?

Automekaanikon koulutuksessa opit huoltamaan ja korjaamaan asiakkaan ajoneuvon sekä palvelemaan asiakasta. Opit tuntemaan alan lainsäädännön asettamat vaatimukset ja osaat varmistaa ajoneuvon liikenneturvallisuuden ja toimivuuden. Hallitset huolto- ja korjaustöihin liittyvät tavallisimmat työmenetelmät ja osaat valita oikeat aineet ja tarvikkeet. Opit myös tuntemaan työhön liittyvät vastuut ja velvoitteet sekä työn turvalliseen tekemiseen liittyvät työsuojelusäädökset. 

Missä työskentelisin?

Alan työpaikkoja on automyynnin, varaosamyynnin, huollon ja korjauksen piirissä muun muassa auto- ja autotarvikeliikkeissä, auto- ja moottoripyöräkorjaamoissa, huoltamoissa ja kuljetusliikkeissä. Lisäksi tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä alalla itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutuspaikkakunnat

Automekaanikoksi voit opiskella Haapavedellä ja Nivalassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!