Siirry sisältöön
Opiskelija valmistaa lounasta

Kokki, Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki ja tarjoilija luovat unohtumattomia makuelämyksiä

Kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä, oli kyse suurkeittiöstä tai fine dining -ravintolasta. Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Hallitset esillepanon joko annoksittain tai buffet-tyyliin suurelle joukolle kerralla.

Tarjoilijana kunnostat asiakastiloja ja laitat esille myytäviä tuotteita sekä esittelet, myyt ja tarjoilet asiakkaille tuotteita ja palveluja. Palvelet yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä.

Kokki ja tarjoilija tekevät yhteistyötä asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Molemmissa ammateissa toimit kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti sekä noudatat muita alan sopimuksia ja säädöksiä.

Missä työskentelisin?

Alan työpaikkoja on julkisen ja yksityisen puolen ammattikeittiöissä, hotelleissa, ravintoloissa, catering-alan yrityksissä, suurkeittiöissä, kahviloissa, liikenneasemilla, matkailuyrityksissä, pikaruoka- ja juhlapalveluissa sekä matkustajalaivoilla. Lisäksi tutkinnon suorittamisen jälkeen voit työskennellä itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuspaikkakunnat

Kokiksi ja tarjoilijaksi voit opiskella Haapavedellä, Nivalassa ja Oulaisissa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!