Siirry sisältöön
Neljä opiskelijaa kuorma-auton edessä

Kuorma-auton kuljettaja, Yhdistelmä-ajoneuvonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto

Kuljetusalan ammattilaiset hallitsevat ratinkäsittelyn lisäksi asiakaspalvelun

Kuljetusalan ammattilaisena kuljetat tavaraa asiakkaille säässä kuin säässä, vuorokauden- ja kellonajasta riippumatta. Työ vaatii fyysistä kuntoa ja henkistä lujuutta. Tarkkuus ja huolellisuus ovat arvossaan niin liikenteessä kuin terminaalityössäkin. Alan työpaikoissa vaaditaan yleisesti oma-aloitteisuutta, paineensietokykyä ja sosiaalisia taitoja.

Kuorma-autonkuljettajan koulutus sisältää C-luokan ajokortin eli kuorma-autokortin. Kuorma-autonkuljettajana käsittelet turvallisesti trukkia ja muita työvälineitä sekä osaat kuorma-auton perushuoltotoimet.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus sisältää CE-luokan ajokortin. Yhdistelmäajoneuvokuljettajana käsittelet ja kuljetat tavaroita puoli- ja täysperävaunuyhdistelmillä.

Kuljetusalan monipuoliset perustehtävät koostuvat tavaran kuljettamisen lisäksi asiakaspalvelusta sekä kuorman lastaamisesta ja purkamisesta. Kuljetusalan ammattilaisena sinulta vaaditaan hyvää koordinaatio- ja hahmotuskykyä. Tutkinnossa suoritat kuljetusalan perustason ammattipätevyyden ja sinun on täytettävä ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset.

Missä työskentelisin?

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä kuljetusliikkeissä, lentoasemilla sekä muissa liikenteen, kaupan ja teollisuuden aloilla toimivissa yrityksissä ja julkisella sektorilla. Logistiikka-alan ammattilaisena voit toimia myös itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutuspaikkakunnat

Kuorma-auton kuljettajaksi ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi voit opiskella Nivalassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!