Siirry sisältöön

Leipuri-kondiittori, Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittorin käsissä syntyy herkkuja patongeista sokerimassakakkuihin

Elintarvikealan perustutkinnossa opiskelija voi valita leipomoalan tai elintarviketeknologian osaamisalan ja valmistua joko leipuri-kondiittoriksi tai elintarvikkeiden valmistajaksi.

Leipuri-kondiittorin tiedostot pursuavat kakkujen, piirakoiden, leipien ja kaikkien leivonnaisten kuvia ja reseptejä. Hänelle Wilhelmiinat, Britat ja Pavlovat tarkoittavat kauniita herkkuja pitopöydissä. Leipuri-kondiittori tietää juureen leivotun pizzapohjan salaisuuden ja ymmärtää, miksi taikinaa pitää välillä imellyttää tai rievätä.

Elintarvikealan perustutkinnon opiskelu tarkoittaa käsien upottamista jauhoihin ja taikinoiden työstämistä
kauniiksi tuotteiksi. Paiston jälkeen toteutat tuotteiden koristelua, hinnoittelua ja pakkaamista. Koulussamme on pieni myymälä, jossa pääset harjoittelemaan asiakaspalvelua aidossa ympäristössä. Tuotteiden esillepano, myynti ja varastointi ovat jokapäiväinen osa opetuskokonaisuutta.

Elintarvikkeiden valmistajana osaat työskennellä elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimusten mukaisesti sekä käsitellä raaka-aineita huolellisesti ja taloudellisesti. Elintarvikealan työssä olet mukana jatkuvasti uudistuvien tuotteiden valmistuksessa ja valmistustekniikoiden ja -prosessien kehittämisessä. Elintarvikkeiden valmistajan opinnot toteutetaan työelämälähtöisesti. 

Missä työskentelisin?

Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä ja kahvila-konditorioissa valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä.

Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee elintarvikealan yrityksessä, elintarviketeollisuudessa tai elintarvikkeiden tukku- tai vähittäiskaupassa valmistus-, pakkaus-, varastointi-, lähettämö tai myyntitehtävissä. 

Koulutuspaikkakunnat

Leipuri-kondiittoriksi ja elintarvikkeiden valmistajaksi voit opiskella Haapavedellä.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!