Siirry sisältöön
Asiakaspalvelutilanne

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomit pitävät yritysten pyörät pyörimässä

Business ei pyöri ilman liiketoiminnan osaamista! Jokainen organisaatio, yhdistys ja yritys, toimialasta riippumatta tarvitsee liiketoiminnan ammattilaisia. Tuletko hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa? Oletko hyvä organisoimaan? Oletko tarkka numeroissa? Haluatko työn, jossa jokainen päivä on erilainen? Kiinnostaako sinua yrittäjyys? Jos vastauksesi on yhteenkin kysymykseen kyllä, tämä ala on sinua varten.

Liiketoiminnan perustutkintoa opiskellessasi voit hyödyntää vahvuuksiasi ja valita sinulle parhaiten sopivia osaamisalueita. Valinnaisten tutkinnon osien avulla voit monipuolistaa osaamistasi eri alojen tarpeisiin. Vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon ja yrittäjyyden puolelta.

Missä työskentelisin?

Kaupan ala on merkonomien merkittävin työllistäjä, mutta työpaikkoja löytyy myös muista yrityksistä ja jopa täysin eri aloilta. Jokainen yritys tarvitsee esimerkiksi markkinointia. Myynnin ammattilaiset ovat alalla kuin alalla kultaakin kalliimpia. Kaikissa yrityksissä hoidetaan myös taloushallintoa, oli se sitten ulkoistettua tai talon sisällä tehtävä toiminto.

Koulutuspaikkakunnat

Merkonomiksi voit opiskella Haapajärvellä ja Oulaisissa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!