Siirry sisältöön

Maarakennuskoneenkuljettaja

Rakennusalan perustutkinto

Maarakennuskoneenkuljettajalle löytyy töitä sieltä, missä rakennetaan

Maarakennuskoneenkuljettajaksi valmistuttuasi osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä. Osaat käyttää maarakennuskonetta, esim. kaivinkonetta, pyöräkuormaajaa ja traktoria, turvallisesti ohjeita ja määräyksiä noudattaen. Osaat myös tehdä tavanomaisiin maarakentamisen kohteisiin sisältyviä yleisimpiä mittaus- ja merkintätöitä.

Maarakennuskoneenkuljettajankoulutukseen sisältyy C-ajokortti. Koulutukseen sisältyy maarakennuskoneiden päivittäinen huoltokoulutus. Opiskelijalla tulee olla normaali näkö- ja kuuloaisti, hyvä motoriikka ja hyvä avaruudellinen hahmottamiskyky sekä C-ajokorttiin vaadittava terveys.

Missä työskentelisin?

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutukseen liittyvä C-ajolupakoulutus ja tavaraliikenteen ammattipätevyyden suorittaminen luo edellytykset kuljettajan toiminnalle koneiden ja materiaalien siirroissa sekä mahdollistaa liikennetraktorin kuljettamisen.

Valinnaisesti koulutus antaa valmiuksia toimia koneenkuljettajana myös liikennealueiden kunnossapitotöissä ja kaapelinvetoprojekteissa. Koulutus antaa myös hyvän perustan hakeutua erikoiskoneiden kuljettajaksi sekä muihin maarakennusalan tehtäviin.

Koulutuspaikkakunnat

Maarakennuskoneenkuljettajaksi voit opiskella Nivalassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!