Siirry sisältöön
Opiskelija ruokkii lehmiä ulkona.

Maaseutuyrittäjä, Eläintenhoitaja

Maatalousalan perustutkinto

Maatalous on perinteinen ala, johon teknologia on tullut vahvasti mukaan

Maatalous on alati automatisoituva ala. Traktorin ohjaamossa on tekniikkaa ja tietoteknisiä apuvälineitä, lehmät käyttävät ruokinta-automaattia ja ovat jo tottuneita robotin käyttäjiä lypsytapahtumassa.

Opintojen alussa opit maatalouden perusasiat eli työskentelyn maatalousalalla ja yrittämisen maaseudulla. Alan perusopintojen jälkeen voit valita oman polun omien suunnitelmiesi mukaan kolmesta eri suuntautumisvaihtoehdosta, jotka ovat eläinten hoitaminen, maatilatalous ja maatalousteknologia.

Eläintenhoidon osaamisalalla voit erikoistua tuotantoeläinten hoitamiseen ja hyvinvointiin. Eläintenhoitajalla on valmiudet toimia eläintenhoitajana maatilalla, lomittajana, kotieläinpuistossa, eläintarhassa, tutkimuslaitoksessa, eläinhoitolassa ja muissa eläinalan yrityksissä.

Missä työskentelisin?

Kun haluat hallita maatalousalan kokonaisvaltaisesti, valittavanasi on maatilatalouden ja maatalousteknologian osaamisala, joista valmistut maaseutuyrittäjäksi. Maaseutuyrittäjänä voit toimia muun muassa maanviljelijänä, tuotantoeläinten hoitajana, maatalouslomittajana, maatalouskoneurakoitsijana, huoltokorjaamoyrittäjänä ja lomittajana. Maatalousalalla voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuspaikkakunnat

Maaseutuyrittäjäksi ja eläintenhoitajaksi voit opiskella Haapajärvellä.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!