Siirry sisältöön
Opiskelija valokuvaa kameralla.

Mediapalvelujen toteuttaja

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Mediapalvelujen toteuttaja yhdistelee työssään luovuutta ja tekniikkaa

Kiinnostaako sinua esitteiden, logojen ja muiden graafisten tuotteiden suunnittelu tai esiintyvän taiteilijan ääni- tai valotekniikan toteuttaminen? Onko valo- ja videokuvaus sekä editointi sinun juttusi? Media-alalla pääset hyödyntämään luovuuttasi ja käyttämään monipuolisesti alan laitteita sekä ohjelmistoja.

Jos sinua kiinnostaa enemmän esimerkiksi valokuvaus, esitteiden taitto ja muut graafiset työt, voit valita julkaisutuotannon osaamisalan. Opinnoissasi pääset käyttämään Photoshopia ja muita editointiohjelmia. Tapahtumatuotannosta kiinnostuneille audiovisuaalisen viestinnän osaamisala on puolestaan nappivalinta. Työssäsi saat laittaa valoshowt ja äänen tasot sellaiseen kuntoon, että yleisössä vau-efekti on taattu.

Piippolassa opinnoissa painottuvat julkaisugrafiikka, valokuvaus ja videotuotanto. Ylivieskassa valittavanasi ovat julkaisutuotannon ja tapahtumatuotannon opinnot.

Missä työskentelisin?

Mediapalvelujen toteuttajana työskentelet kuvan, äänen, videon ja/tai grafiikan parissa, sekä tuota julkaisuvalmista aineistoa erilaisiin mediakanaviin. Voit toimia mediayhteisöjen tai -toimijoiden sekä yritysten parissa, julkisella sektorilla tai itsenäisenä ammatinharjoittajana, freelancerina tai yrittäjänä.

Koulutuspaikkakunnat

Mediapalvelujen toteuttajaksi voit opiskella Piippolassa (Siikalatva) ja Ylivieskassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!