Siirry sisältöön
Henkilö käyttää raivaussahaa koivikossa.

Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Metsäalan perustutkinto

Metsässä on hiljaista, ollaanko kahvitauolla nuotion äärellä?

Kohta kuuluukin raivaussahan, moottorisahan tai metsäkoneen ääni – metsuri- metsäpalvelujen tuottaja on työpaikallaan, siis metsässä. Meillä opiskelu tapahtuu pääasiassa metsässä. Aamulla pakkaat reppuun eväät, vietät päivän oppimispaikassasi metsässä, opit metsäluonnonhoitoon ja puunkorjuuseen liittyviä töitä sekä manuaalisia että koneellisia työskentelytaitoja. Vaikka kansankielellä puhutaan usein ”jalkametsurista”, pääset syventymään opinnoissa myös koneelliseen puunkorjuuseen. Opetuksen käytössä on nykyaikainen kalusto ja monipuolinen oppimisympäristö.

Metsuri-metsäpalvelujen tuottajana suunnittelet ja toteutat monipuolisia metsäluonnonhoitoon ja puunkorjuuseen liittyviä töitä. Ammattilaisena osaat uudistaa metsää eri menetelmillä. Tunnet metsän elinkaaren alusta loppuun ja osaat hoitaa sitä luonnon käyttöarvon mukaisesti. Käytössäsi ovat aina ajanmukaiset työvälineet ja koneet, kuten moto eli hakkuukone, jolla kaadetaan, karsitaan ja mitataan puut. Keskeisiä opintoja ovat metsänhoito ja puunkorjuupalvelut, metsätraktoreiden käyttö, metsäenergian hankinta sekä koneellinen puunkorjuu.

Moni metsäalan perustutkinnon suorittanut, syventää myöhemmin osaamistaan alan ammattitutkinnolla, josta valmistuu metsäkoneenkuljettajaksi.

Missä työskentelisin?

Metsuri-metsäpalvelujen tuottajan työllistäjänä ovat usein metsän- ja ympäristönhoitopalveluita sekä koneellista puunkorjuuta tarjoavat yritykset ja erilaiset yhteisöt.

Metsuri-metsäpalvelujen tuottajana voit toimia myös yrittäjänä.

Koulutuspaikkakunnat

Metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi voit opiskella Haapajärvellä.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!