Siirry sisältöön

Mittatilausompelija

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Tekstiili- ja muotialan mahdollisuudet ovat rajattomat kädentaitoiselle, idearikkaalle ja luovalle osaajalle

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa JEDUssa valmistut mittatilausompelijaksi. Mikäli sinua kiinnostaa vaatteiden teollinen sarjaompelu tai sisustustekstiilien valmistaminen, voit suuntautua niihin valinnaisten tutkinnon osien kautta. Muotialan ydinosaamiseesi kuuluu suunnittelua, kaavoitusta, ompelua, asiakaspalvelua sekä erilaisten materiaalien hyödyntämistä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Opinnoissasi on vahvasti mukana oman osaamisen dokumentointi ja markkinointi sekä digitaalisten kanavien käyttö ja hyödyntäminen viestinnässä.

Tekstiili- ja muotialan opinnoissa sinulla on mahdollisuus tutustua monipuolisesti muotiin ja sisustustekstiileihin liittyviin työtehtäviin. Opinnoissa painottuu tekemisen kautta oppiminen teoriaa unohtamatta ja henkilökohtaisen suunnitelman sekä omien tavoitteiden mukaisesti. Opinnoissasi pääset käyttämään monipuolista ja hyvää konekantaa. Kiinnostuksesi mukaan valitsemillasi työpaikoilla opit lisää.

Missä työskentelisin?

Työpaikkanasi voi olla muun muassa vaatteita ja tekstiilejä valmistava yritys, vaateliike, kangaskauppa tai sisustustuotteita myyvä yritys. Tai voit toimia puvustuksen, ohjaustoiminnan tai kengän valmistuksen työtehtävissä

Tekstiili- ja muotialan tutkinnon suorittanut voi työskennellä yrittäjänä valmistaen asiakkaille yksilöllisiä tuotteita tai tuotesarjoja. Hän voi toimia alihankkijana toisille yrityksille (vaate- ja sisustussuunnittelijat, muotikaupat, vaatemyymälät, kangaskaupat, sisustusalan liikkeet). Verkkokauppa, kutsumyynti, ompelukahvila, pop up-myynti yms. uudet kaupankäynnin muodot antavat mahdollisuuksia työllistyä.

Koulutuspaikkakunnat

Mittatilausompelijaksi voit opiskella Kalajoella ja Nivalassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!