Siirry sisältöön
Opiskelija littää putket yhteen siihen sopivalla laitteella.

Putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto

Putkiasentaja on LVI-alalla korvaamaton tekijä

LVI-alalla suunnitellaan, asennetaan ja huolletaan kiinteistöjen lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita ja -järjestelmiä. Alaan sisältyy yhä enemmän myös säätö- ja automaatiotekniikkaa sekä pienimuotoisia sähköasennuksia.

Putkiasentajana osaat lukea sekä talonrakentamiseen että LVI-järjestelmien rakentamiseen liittyviä piirustuksia. Hallitset alan työtehtäviin liittyvät fysiikan perusteet. Osaat myös tehdä uudisrakennuksiin liittyvät vesijohto-, viemäri- ja lämmitysverkoston putkistoasennukset ja käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät soveltuvat materiaalit kohteen mukaan. Lisäksi osaat toimia laatutietoisesti ja omaat hyvät asiakaspalveluja yhteistyötaidot.

Opinnoissasi pääset tekemään vesi-, viemäri- ja lämpöjohtoasennuksia, pesualtaiden ja hanojen asennuksia, kattila-asennuksia, ilmastointikanavien ja venttiilien asennuksia, vesi- ja ilmavirtojen mittaus- ja säätötöitä, putkien hitsaus- ja juotostöitä sekä teräsrakenteiden hitsausta. Opintojen yhteydessä saat suorittaa tulityökortin ja työturvallisuuspassin.

Missä työskentelisin?

Putkiasentaja on talotekniikan moniosaaja ja erilaisia työympäristöjä on lukemattomia. Työpaikkoja on esimerkiksi teollisuuden, kiinteistöhuoltoyhtiöiden, kuntien ja valtioiden palveluksessa. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuspaikkakunnat

Putkiasentajaksi voit opiskella Nivalassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!