Siirry sisältöön
Opiskelija hioo sisäseinää varrellisella hiomatuella.

Artesaani – sisustusneuvoja, sisustusrakentaja, puusepänala

Taideteollisuusalan perustutkinto

Sisustusrakentaja hallitsee rakennuskohteiden sisäpintatyöt

Taideteollisuusalan artesaanina olet sisustusrakentamisen ammattilainen, joka tekee rakennuskohteiden sisätiloissa muun muassa väliseinien rakentamista, maalausta, tapetointia, lattia- ja kattopintojen asennuksia, listoituksia, vedeneristyksiä, laatoituksia sekä kalusteasennuksia. Osaat lukea työpiirustuksia ja suunnitella työkohteiden toteutuksia suunnitteluohjelmilla.

Opintojen aikana voit työskennellä erilaisissa sisustusrakentajan työtehtävissä sekä toteuttaa asiakasprojekteja yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Opintoihin sisältyy myös esimerkiksi rakennuspiirtämistä, materiaalioppia ja työturvallisuuden perusteita. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista voit suorittaa omien kiinnostusten mukaisesti esimerkiksi sisustus- tai rakennusalan liikkeissä, tehtaissa tai rakennustyömailla.

Kalajoella voit opiskella myös sisustusneuvojaksi tai valita suuntaumaksi puusepänalan. Sisustusneuvojan opintoihin sisältyy myös mm. sisustussuunnittelun perusteita, suunnittelua 3D-mallinnusohjelmien avulla, stailausta ja yrittäjyysopintoja. Puusepänalan osaamisalan suorittanut artesaani valmistaa ja korjaa puualan tuotteita.

Missä työskentelisin?

Valmistuttuasi voit toimia alan yrittäjänä tai tilojen ja palveluiden suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, ohjaustoiminnassa, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelussa ja myyntityössä sekä korjaus-, rakentamis- ja huoltotehtävissä. Työpaikkasi löytyy esimerkiksi remontointi- ja rakennusalan yrityksistä, rakennustarvikemyymälöistä tai sisustusliikkeistä.

Koulutuspaikkakunnat

Sisustusrakentajaksi voit opiskella Kalajoella, Nivalassa ja Piippolassa (Siikalatva).

Sisustusneuvojaksi sekä puusepänalan artesaaniksi voit opiskella Kalajoella.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!