Siirry sisältöön

Talonrakentaja

Rakennusalan perustutkinto

Rakentaminen ei lopu koskaan

Rakennusalalla rakennetaan uusia rakennuksia sekä tehdään eri-ikäisten rakennusten korjausrakentamista. Rakennetun ympäristön suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä ylläpidossa pyritään korkeaan laatuun, toimivuuteen, tarkoituksenmukaisuuteen ja turvallisuuteen. Rakennusalalla työskentelet vaihtelevissa sää- ja ympäristöolosuhteissa sisällä ja ulkona. Teet työtä erilaisten ihmisten kanssa yhteistyössä.

Talonrakentajana osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä. Alan ammattilaisena hallitset myös ulko- ja väliseinätyöt sekä vesikaton runkotyöt eristystöineen. Osaat käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja, toimia laatutietoisesti, oma-aloitteisesti sekä asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkisesti. Rakennusalan ammattilaisena toimit usein kansainvälisessä ympäristössä myös kotimaan rakennustyömailla. Nykypäivän rakentajilla täytyy olla valmiudet työskennellä myös korjausrakennustyömaalla.

Missä työskentelisin?

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi elementtitehtaassa tai rakennusalan yrityksessä. Työmaita ovat esimerkiksi asuin- ja liikerakennukset, teollisuuslaitokset, satamat, sillat ja tiet. Työpaikkoja on lisäksi rakennusaineteollisuuden tuotantolaitoksissa, suunnittelutoimistoissa, myynnissä ja markkinoinnissa tai valtion ja kuntien palveluksessa. Talonrakentaja voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuspaikkakunnat

Talonrakentajaksi voit opiskella Haapavedellä, Kalajoella ja Nivalassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!