Siirry sisältöön
Kaksi opiskelijaa työskentelee tietokoneella.

IT-tukihenkilö, Tietoverkkoasentaja, Ohjelmistokehittäjä

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Digitalisaatio luo kysyntää tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisille

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta voit valmistua elektroniikka-asentajaksi, IT-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi tai tietoverkkoasentajaksi.

Ohjelmistokehittäjän opinnoissa perehdyt erilaisiin ohjelmointikieliin ja -tekniikoihin. Web-ohjelmointi, tietokantojen käsittely, verkkokaupat, mobiiliohjelmointi, robotiikka, lausekieliset ohjelmointikielet ja low-code -sovellusten kehittäminen sekä erilaisissa ohjelmistoprojekteissa työskentely tulevat sinulle tutuiksi. Lisäksi opiskelet IT-alan perustaitoja: työvälineohjelmistojen käyttöä, käyttöjärjestelmien asennuksia ja ylläpitoa sekä ohjelmistojen asennuksia. IT-alalla myös kielitaito karttuu.

IT-tukihenkilön opinnoissa perehdyt tietokoneiden, ohjelmistojen ja verkkojen asennus- ja ylläpitotehtäviin sekä tietokoneiden käyttäjien opastamiseen. Lisäksi opiskelet IT-alan perustaitoja: työvälineohjelmistojen käyttöä, ohjelmointia ja IT-alan kieliä.

Tietoverkkoasentaja mahdollistaa että ihmiset saavat tarvitsemansa tiedon käyttöönsä. Tietoa tuotetaan, kerätään ja sitä on saatavilla nykyään tulvimalla. Olipa kyse lähi- tai laajaverkosta, tietoverkkoasentaja osaa toteuttaa niihin tarvittavat kaapeloinnit ja asennukset. Asiakkaalla saattaa olla tietoliikennelaitteisiin liittyen toivomuksia ja vaatimuksiakin, joihin tietoverkkoasentajan työssä pyrit löytämään ratkaisun.

Missä työskentelisin?

Työllistymismahdollisuudet ovat alalla laajat. Työtehtävien luonne riippuu, minkä osaamisalan valitset.

Ohjelmistokehittäjät työskentelevät ohjelmistoalan yrityksissä tai julkisissa organisaatioissa ohjelmistokehitystiimien jäseninä. IT-tukihenkilöt työskentelevät IT-tukipalveluyrityksissä ja julkisissa organisaatioissa sekä tietotekniikkaa myyvissä liikkeissä IT-asiantuntijoina.

Koulutuspaikkakunnat

Ohjelmistokehittäjäksi voit opiskella Haapajärvellä ja Oulaisissa.

IT-tukihenkilöksi voit opiskella Nivalassa ja Oulaisissa.

Tietoverkkoasentajaksi voit opiskella Nivalassa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!