Siirry sisältöön

Toimitilahuoltaja, Kodinhuoltaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Puhtausalan ammattilaiset tekevät kaikille viihtyisän ympäristön

Kodinhuoltajan ja toimitilahuoltajan ammateissa käden jälki näkyy! Ala on kasvanut valtavasti ja yritykset kilpailevat työvoimasta. Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala työllistää valmistuneita opiskelijoita todella hyvin. Näissä ammateissa tarvitaan myös hyvää fyysistä kuntoa, asiakaspalvelutaitoja ja vastuullisuutta.

Kodinhuoltajan työ on monipuolista. Kädessäsi pysyy niin moppi, silitysrauta kuin vispiläkin. Osaat siis tehdä kodin perussiivouksia, huoltaa tekstiilejä ja järjestää ateria- ja kahvituspalveluja. Kodinhuoltajana osaat myös järjestää erilaista viriketoimintaa ja pitää näin yllä asiakkaan henkistä hyvinvointia.

Toimitilahuoltajana hallitset ylläpito- ja perussiivoukset ja voit työskennellä hyvin monenlaisessa ympäristössä aina toimistosta tehtaaseen ja päiväkodista liikuntakeskukseen. Vaikka työ on hyvin fyysistä, niin erilaiset koneet ja laitteet helpottavat työtäsi.

Missä työskentelisin?

Kodinhuoltajana työskentelet ammattinimikkeesi mukaisesti kodinomaisissa paikoissa, kuten palvelukodeissa, vanhainkodeissa ja kotityöpalveluyrityksissä.

Toimitilahuoltajana voit työskennellä esimerkiksi yrityksissä, toimistoissa, kouluissa, päiväkodeissa, hotelleissa ja uimahalleissa.

Koulutuspaikkakunnat

Kodinhuoltajaksi ja toimitilahuoltajaksi voit opiskella Haapavedellä ja Oulaisissa.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!