Siirry sisältöön

SAKU ry:n järjestämät talvikisat kokosivat ammatillisten oppilaitosten henkilökunnan kilpailemaan Savonlinnaan 2.-4.2.2024. JEDUsta kilpailijoita oli mukana hiihdossa ja sählyssä.

Kai Haarala ja Katja Oja. Kuva: Pasi Korkiakoski.

Jedulaiset voittivat hiihdossa yhteensä neljä mitalia. Miesten kuntosarjan 27 kilometrin vapaan kilpailun voitti Kai Haarala. Autoalan lehtorina työskentelevä Haarala sivakoi toiseksi saman sarjan 9 kilometrin kisassa. Pasi Korkiakoski, Timo Pihlajamaa ja Iliya Dimitrov miehittivät 9 kilometrin kisan sijat 5-7.

Sosiaali- ja terveysalan opettaja Katja Oja pokkasi mitalin kilpasarjan 9 kilometrin perinteisen ja vapaan kisassa. Oja voitti perinteisen kilpailun ja hopealle hän hiihti vapaalla hiihtotavalla. Keli oli Savonlinnassa raskas, sillä yön ja aamun lumisade sekä muutama lämpöaste tekivät matkanteosta keskimääräistä haastavampaa.

JEDUn sählyjoukkue valmistautumassa ensimmäiseen peliin. Kuva: Saku ry

JEDUlla oli joukkue myös sählyn sekasarjassa. Kovatasoisessa A-sarjassa JEDU jäi lohkon viimeiseksi, joten ensi vuonna Kalajoella vauhtia haetaan B-sarjasta. Hieno asia turnauksessa oli, että sählyjoukkueeseen mukaan saatiin neljä ensikertalaista, jotka suoriutuivat peleistä erinomaisesti.