Siirry sisältöön

Koulutuskeskus JEDUn rehtorin virassa huhtikuun 1. päivä aloittavan Tuija Huovisen työura on kulkenut hoitotyöstä pedagogiikan pariin, josta matka on jatkunut johtamistehtäviin. Rehtoriksi Huovinen siirtyy JEDUn Oulaisten yksikön koulutusjohtajan paikalta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2018 lähtien.

Oulussa asuva Huovinen on kotoisin Ullavalta. Huovinen on vuosien varrella nähnyt Suomea laajalla säteellä, sillä hän opiskeli sairaanhoitajaksi Kemissä ja terveydenhoitajaksi Porissa. Hoitotyön kokemusta JEDUn tuore rehtori on kartuttanut puolestaan Helsingissä. Pääkaupunkiseudulta Huovisen tie vei Turkuun, missä hän aloitti terveystieteiden maisteriopinnot. Huovinen suoritti maisteriopintonsa loppuun Oulun yliopistossa.

– Olen utelias ihminen, joka haluaa uusia haasteita. Silloin minusta tuntui, että sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan työ oli tullut nähtyä ja halusin kokeilla jotain uutta. Hain opiskelemaan yliopistoon, missä kiinnostuin opettajan työstä.

Korkeakouluopintojen yhteydessä Huovinen suoritti ammatillisen opettajan kelpoisuuden, opettajan pedagogiset opinnot sekä opiskeli terveyshallintotiedettä. Huovisen ansioluettelosta löytyy lisäksi opetushallinnon tutkinto ja johtamisen erikoisammattitutkinto.

Pisimmän rupeaman opettajana Huovinen teki Oulun Aikuiskoulutuskeskuksella, mistä hän siirtyi JEDUn Oulaisten yksikön koulutusjohtajan paikalle. Huovinen kertoo, että ilmassa on innostuksen lisäksi pientä haikeutta, kun päivittäinen yhteiselo Oulaisten sote-yksikön henkilöstön kanssa päättyy, työpisteen siirtyessä Nivalaan.

– Meillä on upea porukka Oulaisissa tekemässä töitä. Olemme saaneet hitsattua meidän tiimin toiminnan erittäin hyvään kuntoon. Sitä porukkaa tulee ikävä, mutta sain myös omalta tiimiltäni tukea, kun kerroin, että olen hakemassa rehtorin virkaa. He ymmärsivät, että haluan kehittää itseäni.

Rehtorin paikkaa Huovinen kertoo hakeneensa, koska työnkuva oli kiinnostava ja tehtävä tarjosi uusia haasteita.

– Pedagoginen toiminta ja sen kehittäminen ovat minun intohimojani. Saappaat ovat rehtorin virassa isommat kuin koulutusjohtajana, mutta siitä huolimatta samat johtamisen lainalaisuudet pätevät molemmissa tehtävissä. Johtajana olen ihmisläheinen, ahkera ja oikeudenmukainen. Työssäni henkilöstön hyvinvointi on aina ollut keskiössä.