Siirry sisältöön

Residensia Girasol, Fuengirola

Vaihdon kohde: Residensia Girasol, Espanja

Vaihdossaoloaika: 26.10.2023 – 19.11.2023

Vaihto-ohjelma/rahoitus: Erasmus+


Kuvaus kohdemaasta ja kaupungista

Kohdemaa Espanja sijaitsee Lounais-Euroopassa ja kohde kaupunki Fuengirola sijaitsee Etelä-Espanjassa, Andalusian alueella.

Jakson tavoitteet ja tehtävät

Opiskelin toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen tutkinnon osaa. Tein harjoittelun ja näytön kotihoidossa ennen vaihtoon lähtöä. Vaihdon tavoitteina oli tutustua espanjalaiseen hoitokulttuuriin ja vahvistaa perushoitotyön taitoja ja vahvistaa kielitaitoa. Työtehtävinä oli ihan perushoitotyö.

Miten jakso toteutui?

Vaihto toteutui kivasti. Harmittaa vain kun sairastuin jakson aikana. Työnteko ja työkulttuuri eroaa suomalaisesta aika paljon. Hoitajia Girasolissa aamuvuorossa on 2 ja asiakkaita 30 kun taas suomessa yleensä 30 asiakasta kohden olisi 5-6 hoitajaa. Kuntouttavaa työotetta ei juurikaan käytetä ja ergonomiseen työskentelyyn on huonot mahdollisuudet sillä sänkyjä ei saa nostettua ja siirtotilanteihin ei hyödynnetä asiakkaiden toimintakykyä tai apuvälineitä. Hygienia käytännöt eroavat myös paljon suomalaisesta.

Asuminen

Vuokrasimme opettajamme kanssa paikallisen suomalaisen yrityksen kautta asunnon.

Muita käytännön neuvoja

Kannattaa opetella jotain espanjan sanastoa ennen kv jaksoa sillä osa hoitajista ei juurikaan puhu englantia.

Turvallisuus

Kohde oli aika turvallinen, ei oikeastaan ollut ollenkaan turvattomuuden tunteita jakson aikana. Tietenkin vaaleana naispuolisena henkilönä miehiltä katseita ja kommentteja saa mutten itse niistä niinkään välittänyt tai reagoinut mitenkään.