Siirry sisältöön

Reilu kymmenen Oulaisten yksikön merkonomiopiskelijaa oli mukana valmistelemassa Martti Suosalon, Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston tähdittämää 4 pientä annosta -musiikkikomediaa, joka kuului tänä vuonna Oulaisten Musiikkiviikkojen ohjelmistoon. Valmistelutyöt olivat osa tapahtumatuotanto -koulutusta, jonka merkonomiopiskelijat saavat halutessaan ottaa valinnaisena mukaan opintoihin.

JEDUssa liiketoiminnan lehtorina työskentelevä Arja Mäkinen kertoo, että opiskelijat pääsivät tekemään 4 pientä annosta -projektin myötä monipuolisesti tapahtumatuotantoon liittyviä työtehtäviä.

– Saimme etukäteen speksit, mitä meidän työtehtäviin kuuluu ja mitä tavaroita ja materiaaleja meidän pitää hankkia. Meidän tehtävät sisälsivät suunnittelutyötä, kuten tilakuvausten tekemistä. Opiskelijoiden kanssa katsoimme vanhoista kuvista ja videoista, miten esitys on aikaisemmin toteutettu eri tiloissa.

– Lisäksi olemme tehneet suunnitelmat, mihin huonekalujen paikat vaihtuvat, missäkin sketsin vaiheessa. Kartoitimme tilan toimivuuden eli analysoimme kaikki mahdolliset riskit, koska mikään ei saa mennä vikaan esityksen aikana. Esityksen jälkeen tehtäviimme kuului vielä lavasteiden somistusten purkaminen ja paikkojen siivoaminen.

Opiskelijat olivat osa isompaa tiimiä, joka valmisteli perjantaina 17. marraskuuta Merkuriussalissa nähdyn esityksen. Tämä oli toinen vuosi, kun JEDU ja Oulaisten Musiikkiviikot tekivät yhteistyötä tapahtumatuotantokurssin tiimoilta.

– Onhan tämä opiskelijoille aivan ainutlaatuista, kun he pääsevät alan ammattilaisten kanssa tekemään asioita. Projekti on opettanut ainakin sen, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä huomaa nopeasti, miten paljon voi olla muuttujia matkan varrella, kun on monta tahoa mukana tekemässä. Tiimityötaidot kehittyvät totta kai myös.

Mäkinen kehuu, että yhteistyö Oulaisten Musiikkiviikkojen kanssa on ollut todella hedelmällinen.

– Kulttuurituottaja Anna Koivukankaan kanssa olemme ideoineet uusia juttuja, joissa merkonomiopiskelijat voivat olla mukana kehittämässä osaamistaan.