Siirry sisältöön
Opettaja tekee kuvioita kankaaseen leimasimella. Opiskelijat katsovat ympärillä.

Käsityön ohjaustoiminta

Taideteollisuusalan perustutkinto

Käsityötekniikoiden ammattilainen

Taideteollisuusalan perustutkinnon suorittanut artesaani valmistaa oman alansa tuotteita, tiloja tai palveluita. Alalle on tyypillistä monipuolinen kulttuuriosaaminen, kädentaidot sekä yrittäjyys.

Taideteollisuusalan ammattilainen osaa suunnitella omaa työtään ja hankkia monipuolisesti tietoa omalta alaltaan. Alan ammattilainen työskentelee alansa laatumääreiden mukaisesti. Hän tuntee alan säädökset, käytännöt, kestävän kehityksen ja materiaalit. Teknisen ammattitaidon lisäksi alan ammattilainen tarvitsee kykyä oppia jatkuvasti uutta, hahmottaa kokonaisuuksia, hyödyntää digitalisaation suomia mahdollisuuksia alallaan ja työskennellä yhdessä toisten kanssa. 

Koulutuksen sisältö

Piippolassa keskeisiä opiskeltavia sisältöjä ovat ohjaustoiminta, monipuoliset käsityötekniikat, digiosaaminen, tuotesuunnittelu ja markkinointi. Opintoihin sisältyy erilaisia käsityötekniikoita kuten esim. kankaankuviointi, kudonta, ompelu, huovutus, lankatekniikat, kipsityöt, pienimuotoiset puutyöt ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen.

Toteutustapa

Käsityötaidon ohjaajien koulutus toteutetaan monimuotoisesti sisältäen lähi- ja etäopiskelua, verkko-opiskelua sekä opiskelua työpaikalla. Lähipäiviä on 3-5/joka kolmas viikko opiskelijan valinnoista riippuen. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Koulutus kestää noin kaksi vuotta.

Työllistymismahdollisuudet

Valmistuttuasi käsityön ohjaustoiminnan osaamisalalta voit toimia ohjaajana kädentaitojen harrastusryhmissä ja kerhoissa sekä hoitolaitoksissa, työkeskuksissa ja työpajoissa. Lisäksi tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä alalla itsenäisenä yrittäjänä. 

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!