Siirry sisältöön

Opiskelijaravintolat

Maistuva koulu- ja työpaikka-ateria antaa jaksamista päivään.

Opiskelijaruokahuollon tärkein tavoite on valmistaa ja tarjoilla opiskelijoillemme ja henkilökunnallemme maistuva ja ravitsemuksellisesti laadukas koulu- ja työpaikka-ateria ja tarjota lisäksi muita koulu- ja työpäivää tauottavia ateria- ja kahvilapalveluita. Kouluaterian merkitys opiskelijan jaksamiselle on suuri ja tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni opiskelija kävisi koulupäivän aikana syömässä.

Oikeus maksuttomaan ateriaan koulupäivinä

Perustutkinnon tai valmentavan koulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelupäivinä yhteen maksuttomaan ateriaan. Maksuton ateria kuuluu myös perustutkinnon tutkinnonosaa suorittaville opiskelijoille. Luonnonvara-alojen opiskelijat saavat myös maksuttoman aamiaisen ja päivällisen. Ruokailu tapahtuu yksikön opiskelijaravintolassa tai yksikön osoittamassa ruokapaikassa.  Mikäli opiskelija ei työpaikalla oppimisen aikana pysty ruokailemaan JEDU:n toimipisteen opiskelijaravintolassa eikä opiskelijalle tarjota työpaikassa ilmaista ateriaa, maksaa koulu opiskelijalle ateriakorvausta.  
 
Oikeus maksuttomaan opiskelijaruokailuun ei koske ammattitutkinto- tai erikoisammattitutkinto-opiskelijoita, eikä oppisopimuksen, työvoimapoliittisen koulutuksen eikä henkilöstökoulutuksen opiskelijoita. Muut- kuin perustutkinto-opiskelijat ruokailevat meillä opiskelijahinnalla. 

Maukasta ja ravitsevaa ruokaa sesongin mukaan ja lähellä tuotettuna

JEDU:n toimipisteissä on yhteensä kymmenen omaa valmistuskeittiötä. Lisäksi Haapajärven liiketalouden yksikön opiskelijaruokahuolto toteutetaan ostopalveluna Haapajärven lukiolla. JEDU:n omissa keittiöissä päivittäisen lounastarjonnan pohjana on yhteinen 6 viikon ruokalista ja reseptiikka, jonka suunnittelussa on Valtion ravitsemisneuvottelukunnan laatimat kouluruokasuositukset ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin. 

Tarjolla on yksi pääruokavaihtoehto sekä ilmoituksesta kasvisvaihtoehto, salaatit, ruokajuoma, leipää ja levitettä sekä jälkiruokakahvi/tee. Jälkiruokaa tarjoillaan keitto- ja teemapäivinä. Käytämme ruokalistallamme sesongin raaka-aineita, kotimaisia liha- ja maitotuotteita sekä mm. lähellä tuotettua perunaa ja juureksia.  

Erikoisruokavaliot

Tomaattiparsaa esillä opiskelijaravitntolan linjastossa

Mikäli sinulla on erikoisruokavalio tai ruoka-aineallergia, hankithan siitä terveydenhuollon ammattihenkilön kirjoittaman todistuksen ja toimitat todistuksen oman toimipisteesi keittiölle. Kasvisruokavaliosta riittää pelkkä ilmoitus. Keittiöllä voi myös käydä keskustelemassa kaikista ruokailuun liittyvistä terveydellisistä tarpeista.