Siirry sisältöön
Kaksi opiskelijaa käyttää retkikeitintä metsässä. Heidän takana on kupoliteltta.

Luonto-ohjaaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Tee luonnosta työhuoneesi

Luonto-ohjaajan mieli halajaa ulos. Alan ammattilaisena seuraat luonnon ilmiöitä ja tapahtumia maan matosten elämästä taivaan kaaren revontuliin saakka. Luonto- ohjaaja kerää kokemuksia, tietoja ja taitoja, sekä jakaa niitä asiakkailleen luontevasti ja vuorovaikutteisesti. Suunnittelet ryhmillesi soveltuvimmat retket ja aktiviteetit kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Ohjaat asiakkaitasi liikkumaan luonnossa turvallisesti ja vastuullisesti.

Koulutuksen aikana tutustut paikallisiin ja valtakunnallisiin luontokohteisiin, harjoittelet porukassa vaeltamista, yöpymistä ja luonnossa selviytymistä. Kansainvälinen opiskelu on myös mahdollista. Omat kiinnostuksen kohteesi voivat liittyä esimerkiksi hyvinvoinnin tuottamiseen eläinten avulla tai maastoruokailun järjestämiseen.

Missä työskentelisin?

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittamisen jälkeen työsi on tulevaisuuden matkailua, jota teet luontoa kunnioittaen ja vaalien. Alan työpaikkoja on muun muassa matkailun ohjelmapalveluyrityksissä sekä loma- ja matkailukeskuksissa. Luonto-ohjaajana voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuspaikkakunnat

Luonto-ohjaajaksi voit opiskella Haapavedellä.

Tarvitsetko apua koulutukseen hakemisessa tai muuten opastusta ja vinkkejä? JEDUn hakupalvelut auttaa!