Soili Autti
Opinto-ohjaaja
Oulainen
Majoitus- ja ravitsemisalan esimies pystyy suunnittelemaan, organisoimaan, ohjaamaan, valvomaan ja kehittämään päivittäistä toimintaa erilaisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä ja organisaatioissa tulos- ja laatutavoitteiden mukaisesti.
Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta:
Lisäksi opiskelija voi valita yhden valinnaisen tutkinnon osan, joka on laajuudeltaan 30 osp.
Esimies työskentelee erilaisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa työhön osallistuvana esimiehenä, vuoroesihenkilönä tai yksikön päällikkönä.
Työpaikkoja voivat olla erilaiset hotellit, ravintolat, julkiset ravitsemispalvelut, kahvilat, pikaruokaravintolat, liikenneasemien ravintolat ja erilaiset matkustus- ja rahtilaivat. Opiskelija voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.
Koulutuksen kohderyhmänä ovat majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä ja organisaatioissa esihenkilötyössä toimivat henkilöt, jotka haluavat suorittaa tutkinnon kehittääkseen omaa ammattitaitoaan.
Erikoisammattitutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Koulutus antaa jatko-opintokelpoisuuden esim. restonomin opintoihin.
Opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa voi toimia esihenkilötehtävissä.
Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Oulaisissa. Lähiopetuspäiviä on 2 pv/kk henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä ja osaa käytetään analytiikka- ja markkinointitarkoituksiin.
Lue lisää Evästekäytännöt -sivulta.
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä ja osaa käytetään analytiikka- ja markkinointitarkoituksiin. Valitse tästä, mitkä evästeet sallit.
Välttämättömiä sivuston teknisen toiminnan kannalta.
Keräävät sivuston käytöstä anonyymia tietoa, jota käytetään sivuston ja sen sisältöjen kehittämiseen.
Käytetään esimerkiksi mainonnan kohdentamiseen.