Siirry sisältöön

Perusohje itslearning-verkko-oppimisympäristön käyttöön

Ohje itslearning-verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen ja kurssien suorittamiseen

1. Klikkaa Jedun www-sivujen alareunasta linkkiä Itslearning.

2. Itslearning-verkko-oppimisympäristöön kirjaudutaan aina omalla Office 365-tilillä ja samalla salasanalla, jolla kirjaudutaan mm. Wilmaan. Klikkaa itslearningin kirjautumissivulla kohtaan Kirjaudu Office 365-tilillä.

3. Kirjoita käyttäjäntunnuksesi muodossa 12345@student.jedu.fi (kesällä 2023 tai myöhemmin aloittaneet) tai etunimi.sukunimi@student.jedu.fi (aikaisemmin aloittaneet) ja klikkaa sinistä Seuraava-painiketta.

Tämän jälkeen selaimesta riippuen sinulta kysytään pelkkä salasana (sama kuin Wilmaan kirjauduttaessa) tai erikseen käyttäjätunnus ja salasana (samat kuin Wilmaan kirjauduttaessa). Alla esimerkki Mozilla Firefox-selaimen ikkunasta:

4. Aloitus-näkymässä näet kaikki ne kurssit, joissa olet opiskelijana.

5. Klikkaa haluamaasi kurssia. Saat esille kurssin Yleiskatsaus-näkymän, jossa on opettajan antamia ohjeita.

6. Oikeassa reunassa Aktiivinen-otsikon alla näkyvät kaikki ne tehtävät, jotka opettaja on aktivoinut kurssilla. Mikäli niillä on tarkka määräpäivä, ne näkyvät oman otsikkonsa alla, ja jos niillä ei ole määräpäivää, ne näkyvät oman otsikkonsa alla.

Valmis-otsikkoa klikkaamalla näet ne tehtävät, joista olet jo saanut arvioinnin.

7. Suunnitelmat-näkymässä on varsinainen kurssi. Kurssilla voi olla useita suunnitelmarivejä.

8. Materiaalit ja tehtävät saat auki klikkaamalla niitä kerran. Opettajat kirjoittavat tehtävien yhteyteen ohjeet, joiden mukaan toimit.

9. Mikäli jostain syystä joudut Resurssit-näkymään, älä tee siellä mitään! Samat asiat löytyvät oikeassa järjestyksessä Suunnitelmat-näkymästä, joten palaa saman tien sinne. Joskus opettajat määrittävät Suunnitelmissa esimerkiksi tehtäviä niin, että ne avautuvat tietyssä järjestyksessä ja ne pitää siinä järjestyksessä myös tehdä. Älä siis tee Resurssit-näkymän kautta mitään!

10. Tila ja seuranta –näkymästä löydät mm. arviointikirjan, jonne kertyvät kaikki kurssin arvioinnit.

11. 360°-raportit -näkymässä näet oman aktiivisuutesi sekä edistymisesi tällä kurssilla.

Opettajat näkevät kaiken toimintasi omassa 360° raportit –näkymässään sekunnin tarkkuudella. Sieltä he näkevät mm. mitkä materiaalit olet lukenut tai mitkä videot katsonut, mitkä tehtävät tehnyt sekä kuinka paljon mihinkin olet käyttänyt aikaa. Ei siis kannata yrittää huijata, koska itslearning paljastaa kaiken mitä olet tehnyt tai mitä olet jättänyt tekemättä.

12. Viimeisenä kurssin valikkorivillä on Lisää-valikko, josta näet kurssin muut osallistujat (pelkkä nimiluettelo), kurssin ominaisuudet, oman työportfoliosi sekä arviointiportfoliosi. Lisäksi opettaja on voinut määritellä kurssille linkkejä, jotka johtavat muille verkkosivustoille, ja ne löytyvät tästä valikosta. Todennäköisemmin ne kuitenkin on lisätty suoraan Suunnitelmat-näkymään osaksi kurssia.

13. Mikäli jokin asia on epäselvä, ole yhteydessä kurssin opettajaan!

Apua kurssin suorittamiseen kesän aikana saat arkisin klo 8-16 välisenä aikana seuraavasti:

Kurssin sisältöön liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat opinto-ohjaajat

Puhelin: 08 882 1004

Sähköposti: opo@jedu.fi

JEDU:n tunnusten käyttöönottoon liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat hakupalvelut

Puhelin: 08 882 1003

Sähköposti: hakupalvelut@jedu.fi