Riikka-Kaisa Nuolioja
Koulutusjohtaja
Haapavesi
Koulutuksen sisältö Kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille...
Hakuaika:
Jatkuva haku
Kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Kokki toimii ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä.
Tarjoilija kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja palveluja. Hän palvelee yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä.
Kokki ja tarjoilija tekevät yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. He toimivat työssään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti sekä noudattavat muita alan sopimuksia ja säädöksiä.
Kokin opintoihin sisältyy majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimisen lisäksi esimerkiksi puhtaanapidon ja hygienian perusteet, lounasruokien valmistus, A la carte -ruoanvalmistus, suurkeittiön ruokatuotanto.
Tarjoilijan opintoihin sisältyy esimerkiksi majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen, annosruokien ja juomien tarjoilu, elintarvikkeiden tuntemus ja ruoanvalmistuksen perusteet, juomien myynti ja tarjoilu, kahvilapalvelut, pikaruokapalvelut ja tilaus- ja juhlatarjoilu.
Alan työpaikkoja on julkisen ja yksityisen puolen ammattikeittiöissä, hotelleissa, ravintoloissa, catering-alan yrityksissä, suurkeittiöissä, kahviloissa, liikenneasemilla, matkailuyrityksissä, pikaruoka- ja juhlapalveluissa sekä matkustajalaivoilla. Lisäksi tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä itsenäisenä yrittäjänä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Koulutus antaa jatko-opintokelpoisuuden esim. restonomin opintoihin.
Koulutus järjestetään Kalajoella. Lähiopetusta on 2 pv viikossa Etelänkylän koululla. Jokaiselle laaditaan oma HOKS.
Tutkinnon voi suorittaa myös Haapavedellä, Nivalassa ja Oulaisissa..
Hakuaika:
Jatkuva haku
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä ja osaa käytetään analytiikkatarkoituksiin.
Lue lisää Evästekäytännöt -sivulta.
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Evästeistä osa on välttämättömiä ja osaa käytetään analytiikkatarkoituksiin. Valitse tästä, mitkä evästeet sallit.
Välttämättömiä sivuston teknisen toiminnan kannalta.
Keräävät sivuston käytöstä anonyymia tietoa, jota käytetään sivuston ja sen sisältöjen kehittämiseen.